Oktay Usta Yemek Tarifleri
Yemek tarifleri linki -> http://97tr.com/PV0TWe
Bilinen en eski tarih tarifleri yaklaşık M.Ö. 1600 ve Akad ve arkasından gelen tablet güney Babil.[1] Bir Çince balık salatası tarifi eskilere M.Ö. 1330,[çelişkili] bulunursa ve metin Yinshan Zhengyao veya Doğru İlkeleri Yeme ve İçme.[2][güvenilmez kaynak?]
Orada eski Mısır hiyeroglifleri tasvir yiyeceklerin hazırlanması.[kaynak belirtilmeli]
Birçok antik yunan tarifleri bilinmektedir. Mithaecus yemek kitabı ' bir erken oldu, ancak çoğu kayboldu; Athenaeus tırnaklar kısa bir tarifi onun Deipnosophistae. Athenaeus bahseder diğer birçok yemek kitapları, hepsini kaybetti.[3]
Roma tarifleri bilinen başlayan M.Ö 2. yüzyılda Cato ile Yaşlı bireyin De Agri Cultura. Daha sonra pek çok yazar bu dönemin tarif edilen doğu Akdeniz yemek yunanca ve latince.[3]
Bazı Pön tarifleri bilinen, yunanca ve latince çeviri.[3]
Çok sonraları, 4. veya 5. yüzyılda, büyük görünür tarifleri toplama geleneksel 'başlıklı Apicius', sadece daha fazla veya daha az eksiksiz kalan klasik dünya yemek kitabı.[3] Bu chronicles dersleri servis edilir harcarken Gustatio (meze), Primae Mensae (ana yemek) ve Secundae Mensae (tatlı).[4] Romalılar tanıttı birçok otlar ve baharatlar içine batı mutfağı, Renfrew[5] birleşik devletleri o fesleğen, defne, dereotu, rezene, nane, maydanoz, sedefotunun ve kekik yaygın hepsi Roma pişirme.
Arapça tarifleri belgelenmiştir 10. yüzyılda başlayan; bk. el-Warraq ve el-Bağdadi.
King Richard II İngiltere yaptırılan bir tarif kitabı adlı Forme Cury, 1390 yılında,[6] aynı süre zarfında başka bir kitabı yayınlandı başlıklı Curye-Bursaspor üzerinde.[7] her İki kitap bir izlenim vermeye yemeğin nasıl hazırlandığı ve servis edildiği soylu sınıfın İngiltere o zaman. Canlanma Avrupa sınıf sistemi getirdi bu kez de eğlence için geri saraylar ve evler asalet ve onunla birlikte başlangıcı modern diyebileceğimiz bu tarif kitabı. 15. yüzyıl, çok sayıda el yazmaları rulolar görünen, detaylandırma tarifleri gün. Satın millet için 1753 yılında, el yazmaları ait Harley ve Robert Edward Harley, earls Oxford, form en seçkin koleksiyonları British Library. Çoğu bu el yazmaları gibi Harleian 279 MS, Harleian MS 4016 yazmaları ve diğer koleksiyonları kütüphane gibi Ashmole MS 1429, Laud süre sonra, 553 ve MS Dure 55 MS,[8] çok güzel bilgiler vermek kaydetmek ve yeniden keşif birçok otlar ve baharatlar dahil kişniş, maydanoz, fesleğen ve biberiye, çok az kalmış geri getirilen Haçlı seferleri.
Sırasında 16. ve 17. yüzyıllarda, geniş evler arasında rekabet sıradan oldu ve sayısız kitap yazıldı hane ve yönetmek için nasıl yemek hazırlamak. Hollanda'da[9] ve İngiltere[10] büyüdü rekabet soylu aileler arasında kim hazırlayabilir en müfrit ziyafet. Tarafından 1660s, aşçılık ilerledi vardı ve bir sanat formuna iyi aşçılar talep edildi. Birçoğu kendi kitaplarını yayınlanan detaylandırma içinde kendi tarifleri rakipleri ile rekabet.[11] bu kitapların Çoğu, şimdi çevrilmiştir ve online olarak mevcuttur.[12]
19. yüzyıla gelindiğinde, pişirme sınıftaki dünya çapında bir tutku. En son teknolojiyi kullanarak ve yayıncılık yeni bir kavram, Bayan Beeton (1836-1865) ve meşhur Kitabı yayınladı Ev Yönetimi 24 aylık parçaları arasında 1857 ve 1861. Amerikan cook Fannie Çiftçi (1857-1915) 1896 yılında yayınlanan onun ünlü eseri Boston Yemek Okulu Tarifleri içerdiği bazı 1,849 yemek tarifleri.[13]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder